Koszyk

Zamknij
  • Brak produktów w koszyku

Wróć do sklepu

Polityka prywatności

Polityka prywatności

Nasze dane to: Mera Sp zo.o. ul. Przemysłowa 70, 43-100 Tychy
NIP : 646-288-14-23 REGON : 278156212
Mera Sp. z o.o. – administrator strony dessihome.pl nie wykorzystuje jej do gromadzenia danych osobowych użytkowników w celach innych niż sprzedaż własnych produktów i usług oraz w celu wewnętrznego marketingu i promocji własnych produktów.

Podmioty przetwarzające dane osobowe:

Dane wprowadzane w formularzach zamówienia na stronie dessihome.pl służą jedynie do realizacji procesu zamówienia i są przechowywane wyłącznie w celu zagwarantowania możliwości nadania przesyłki, chyba że zaznaczono inaczej. W zależności od wybranej formy wysyłki lub płatności, dane mogą zostać przekazane do odpowiedniego procesora płatności lub wysyłki. Dane to mogą zostać przekazane do:
• Firmy doręczającej przesyłki: PEKAES Sp. z o.o. ul. Spedycyjna 1 05-870 Błonie Regon: 000982285 NIP: 527 010 47 17
• Firmy doręczającej przesyłki: Schenker sp. z o.o. Żwirki I Wigury 18, 02-092 Warszawa REGON: 010500539, NIP: 5270103824, KRS: 0000040104
• Firmy doręczającej przesyłki: DPD Polska. 02-274 Warszawa, ul. Mineralna 15 NIP 526-02-04-110, REGON 12026421
• Firmy realizującej płatności: PayU SA z siedzibą w Poznaniu, 60-166 Poznań, przy ul. Grunwaldzkiej 186 oraz iMoje świadczona jest przez ING Bank Śląski S.A., ul. Sokolska 34, 40- 086 Katowice
• Firmy Twisto Polska sp. z o.o.

 

W zależności od sytuacji możemy również dane udostępniać innym podmiotem, niemniej wyłącznie w celu świadczenia usług i tylko w zakresie niezbędnym do ich realizacji oraz w zakresie niezbędnym do realizacji przepisów prawa. W zależności od sytuacji, dane przekazać możemy:
• uprawnionym organom państwowym (np. Prokuraturze, Policji, Generalnemu Inspektorowi Ochrony Danych Osobowych, Prezesowi Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, Prezesowi Urzędu Komunikacji Elektronicznej),
• podmiotom obsługującym nasze systemy teleinformatyczne lub udostępniającym nam narzędzia teleinformatyczne,
• podwykonawcom wspierających nas w wykonywaniu łączącej nas z Państwem umowy, np. w obsłudze korespondencji czy w procesie obsługi Klienta,
• podmiotom świadczącym nam usługi doradcze, konsultacyjne, audytowe oraz pomoc prawną, podatkową, rachunkową działającym na nasze zlecenie,
• podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską,
• podmiotom nabywającym wierzytelności – w razie nieopłacenia przez Państwa naszych rachunków w terminie,
• podmiotom, współpracującym z nami przy obsłudze spraw księgowych, podatkowych, prawnych.
• zrealizowania usług oferowanych na stronie internetowej,
• przekazania Pani/Pana danych osobowych do ING Banku Śląskiego S.A. („Bank”) w związku z świadczeniem przez Bank na rzecz Sklepu internetowego usługi udostępnienia infrastruktury do obsługi płatności przez Internet (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
• obsługą i rozliczaniem przez Bank płatności dokonywanych przez klientów Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
• w celu weryfikacji przez Bank należytego wykonania umów zawartych ze Sklepem internetowym, w szczególności zapewnienia ochrony interesów płatników w związku ze składanymi przez nich reklamacjami (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).
• przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. w związku z możliwością zaproponowania dokonania zapłaty za nabyty towar lub usługę przez Twisto Polska sp. z o.o. w ramach umowy zlecenia obejmującej formułę zakupową „Kup z Twisto” i udostępnieniem tej formuły zakupowej przez Sklep internetowy, a także celu weryfikacji przez Twisto Polska Sp. z o.o. należytego wykonania takich umów zlecenie (podstawa prawna: art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia).

Zaufane opinie

Korzystamy z modułu Zaufane Opinie od Ceneo.pl Sp. z o.o. ul. Grunwaldzka 182 60-166 Poznań NIP: 525-26-74-781 w ramach którego niektóre Twoje dane mogą zostać przekazane temu podmiotowi, aby uzyskać od Ciebie opinię na temat zadowolenia z zakupu. Jeżeli będzie miało do tego dojść, zostaniesz o tym powiadomiony.

 

Bezpieczeństwo – certyfikat ssl

Strona internetowa dessihome.pl działa w pełni w oparciu o certyfikaty ssl gwarantujące bezpieczeństwo transmisji od twojego komputera do naszych serwerów. Wpisane przez ciebie dane w formularzach na stronie nie są zatem dostępne dla nikogo, kto nie jest w jakiś sposób powiązany z realizacją zamówienia, płatności i dostarczeniem go do Ciebie.

 

Newsletter

Dodatkowo na naszej stronie funkcjonuje formularz newslettera, który posiada odrębne zgody na przetwarzanie twoich danych, jednakże dane te przetwarzane są tylko i wyłącznie przez naszą firmę do celów marketingowych i reklamowych, na co wyrażasz zgodę podając swój adres mailowy. Dane tam wprowadzane nie będą przekazywane innym podmiotom. Możesz w każdym czasie zrezygnować z subskrypcji newslettera klikając link zawarty w otrzymanym newsletterze lub kontaktując się z nami.

 

Pliki cookies

Portal dessihome.pl wykorzystuje pliki „cookies”, które pozwalają na zapamiętanie wybranych informacji o jego użytkownikach i ich preferencjach. Za ich pomocą nie są jednak przetwarzane lub przechowywane dane osobowe, a jedynie informacje pozwalające na:
• Dopasowanie portalu do potrzeb użytkowników;
• Tworzenie statystyk oglądalności podstron portalu;
• Dostosowanie części informacji wyświetlanych w portalu i na stronach partnerskich do zainteresowań użytkownika.

Użytkownik, który nie życzy sobie wykorzystywania plików „cookies” w opisanym powyżej celu, ma możliwość skonfigurowania ustawień wykorzystywanej przeglądarki internetowej w sposób uniemożliwiający przechowywanie wspomnianych plików w pamięci komputera. W każdej chwili może również usunąć je ręcznie. W celu zapoznania się ze szczegółową instrukcją postępowania prosimy o odwiedzenie strony internetowej producenta używanej przeglądarki internetowej.

 

Remarketing i narzędzia społecznościowe

Korzystamy w ramach serwisu dessihome.pl z narzędzi remarketingowych, takich jak Facebook Pixel lub Google Adwords lub Ceneo, by kierować do Ciebie reklamy na tym oraz na innych serwisach, które mają zachęcić do powrotu do naszej strony. Rozwiązania te bazują na plikach cookies, zaś ich wyłączenie spowoduje zaprzestanie przetwarzania danych w tym zakresie. W przypadku Facebooka, wyświetlanie reklam na serwisie jest również uzależnione od tego czy jest się w tym serwisie zalogowanym. Na stronie dostępne są również funkcje społecznościowe, takie jak przyciski służące do udostępniania treści w serwisach społecznościowych, likeboxy, czy też materiały embedowane z serwisów zewnętrznych. Korzystanie z tych funkcji wymaga akceptacji plików cookies podmiotów trzecich, takich jak Facebook, Google czy Ceneo.pl sp. z o.o..

 

Usługi google

Strona dessihome.pl używa mechanizmów analizy ruchu sieciowego, która została udostępniona przez Google inc. („Google inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA”): Google Analytics, Google Double Click oraz Google Tag Manager. Google Analytics, Google Double Click and Google Tag Manager używają tzw. Plików cookies, które umożliwiają analizę sposobu korzystania ze stron internetowych. Informacje zbieranie przez pliki cookies są w sposób pośredni przekazywane na serwery Google znajdujące się w USA i tam są archiwizowane. Jeżeli funkcja anonimizacji adresu ip jest włączona podczas korzystania z naszej strony internetowej, adres ip użytkownika jest skracany przez firmę Google i nie jest w żaden sposób przetwarzany – przetwarzany jest wyłącznie jego skrót nie będący daną osobową umożliwiającą identyfikację. Jedynie w wyjątkowych przypadkach pełen adres ip jest wysyłany do serwera google w USA i tam skracany. W ten sposób funkcja anonimizacji adresu ip będzie aktywna na naszej stronie internetowej. Google wykorzystuje przesyłane informacje do analizy korzystania przez użytkowników z naszej strony internetowej, przygotowywania raportów dotyczących korzystania ze strony internetowej i innych usług związanych z korzystaniem z internetu. Adres IP przekazany przez przeglądarkę użytkownika w ramach programu Google Analytics nie jest przechowywany wraz z innymi danymi Google. Użytkownik ma możliwość zapisywania plików cookie w przeglądarce internetowej. Jednakże w takim przypadku pełne wykorzystanie wszystkich funkcji strony internetowej nie będzie możliwe. Oprócz tego, użytkownik może zablokować zapisywanie danych zebranych przez cookies dotyczących używania strony internetowej (włącznie z adresem IP) i wysyłanie ich do Google, jak również przekazywanie tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę dostępną pod następującym linkiem: dodatek do przeglądarki blokujący Google Analytics (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?HL=pl) Możliwość cofnięcia zgód lub zmiany i usunięcia danych Masz możliwość w każdej chwili cofnąć wyrażone zgody, zmienić swoje dane, a także przesłać wniosek o ich całkowite usunięcie. Możesz tego dokonać kontaktując się z nami przesyłając nam wiadomość email z adresu powiązanego z twoim kontem. Zgody na przetwarzanie plików cookies możesz ustawić samodzielnie w swojej przeglądarce lub skorzystać z przesłanych wyżej porad.

 

Przetwarzanie danych technologicznych

Firma MERA Sp. z o.o. w pełni respektuje prawo do prywatności i ochrony danych technologicznych. MERA Sp. z o.o. zbiera wyłącznie informacje o wykorzystywaniu niniejszego portalu przez zapisywanie do logów systemowych danych technologicznych, takich jak data połączenia z serwisem oraz adresu IP. Informacje te są wykorzystywane do celów wyłącznie administracyjnych i statystycznych i nie pozwalają na identyfikację pojedynczego użytkownika. Dane te przechowywane są w specjalnej strefie bezpieczeństwa i mają do nich dostęp tylko i wyłącznie upoważnione osoby związane z portalem dessihome.pl i zobowiązane do zachowania uzyskanych informacji w tajemnicy. Stosownie do zapisu art. 18 ust. 6 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. O świadczeniu usług drogą elektroniczną (dz. U. Nr 144, poz. 1204),
MERA Sp. zo.o. może zostać zobowiązana do wydania informacji zawartych w logach dostępowych (w tym w szczególności numeru ip komputera) organom państwa, uprawnionym na podstawie prawa, na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań. Firma MERA Sp. zo.o. jako administrator portalu dessihome.pl nie ponosi odpowiedzialności za politykę ochrony prywatności innych stron internetowych, zarówno tych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na stronach portalu dessihome.pl, jak i tych, które umieszczają linki do portalu dessihome.pl

W przypadku, gdy podanie przez Panią/Pana danych osobowych następuje w celu przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. przed zawarciem umowy sprzedaży towaru (lub usługi) nabywanego w Sklepie internetowym, przekazanie tych danych jest warunkiem zawarcia umowy sprzedaży w związku modelem biznesowym prowadzenia działalności przyjętym przez Sklep internetowy. W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Banku w związku z obsługą i rozliczaniem płatności dokonywanych przez Panią/Pana płatności na rzecz Sklepu internetowego przez Internet przy użyciu instrumentów płatniczych, podanie danych jest wymagane w celu realizacji płatności i przekazania potwierdzenia jej dokonania przez Bank na rzecz Sklepu internetowego. W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Banku w celu weryfikacji przez Bank należytego wykonania umów zawartych ze Sklepem internetowym, w szczególności zapewnienia ochrony interesów płatników w związku ze składanymi przez nich reklamacjami podanie tych danych jest wymagane w celu umożliwienia realizacji umowy zawartej pomiędzy Sklepem internetowym a Bankiem. W przypadku przekazania Pani/Pana danych osobowych do Twisto Polska sp. z o.o. w związku z możliwością zaproponowania Pani/Panu dokonania zapłaty ceny za nabyty przez Panią/Pana towar lub usługę przez Twisto Polska sp. z o.o. w ramach umowy zlecenia obejmującej formułę zakupową „Kup z Twisto” i udostępnieniem tej formuły przez Sklep internetowy, podanie tych danych i przetwarzanie ich w tym celu jest wymagane w związku modelem biznesowym prowadzenia działalności przyjętym przez Sklep internetowy i w celu realizacji umowy zawartej pomiędzy Sklepem internetowym a Twisto Polska Sp. z o.o.

Zarejestruj się
i odbierz
rabat -10%

Zarejestruj się, a Twoja zniżka na pierwsze zakupy pojawi się automatycznie w koszyku